Розвиток за нами!

«III Зимова Студреспубліка – 2014»,яка проходила з 15 – 17 лютого, у ДОЦ «Миргородський», с .Олефірівка за підтримки Аграрної академії. Тематика гри цього року була «Суспільна вимога розвитку – як не втратити молоде покоління а зробити основою модернізацій них змін».

Учасників привезли до санаторію на автобусі. Студенти зареєструвалися,отримали паспорти і канцтовари,пройшли митний контроль і розселилися. Після чого,о другій годині почалася установча доповідь, озвучення завдання до першого пленуму та розподілення учасників по командах,склад яких постійно змінювався. Пленумів всього було 6 ,на яких поетапно розкривалася вся сутність теми та шляхи її вирішення.  На кожному пленумі та у роботі в командах велося спостереження модераторами. Їхні зусилля оцінювались як позитивно (нарахуванням ф`ючерсів) так і негативно (низхідних трендів), в процесі чого вони фіксувалися,що являло собою числове відображення успішності як команди так і окремого учасника.

Окрім пленумів проводилися також факультативи посвячені фінансовому стану національної економіки який провів один із експертів гри Калініченко Олександр Володимирович - кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємства ПДАА, посвячені історії молодіжних громадських організацій в Україні. Організатори спрямовували свої сили на різносторонній експрес-розвиток республіканців, проводячи «Що?Де?Коли?», перегляду фільму Довженка - «Земля», по якому проводився конкурс рецензій і обов`язково ранкова зарядка.

Графік був напруженим. Учасники майже не спали. Робота над завданнями та проектами починалася о дев`ятій годині ранку і закінчувалася близько другої години ночі(для учасників), після чого була «Рада мудрих»(для організаторів та експертів),де вирішувались доленосні питання гри. Розумова діяльність,можна сказати,була цілодобовою,що дозволяло знайти нестандартні виходи із  ситуацій.

Після закінчення Студреспубліки була проведена рефлексія,де кожен висловив те з якою метою їхав та що отримав. Було почуто багато позитивних відгуків та подяки що сипались звідусіль від студентства. Нажаль,першого місця ніхто не отримав,відлік починався з другого,адже на думку експертів, команди не знайшли повноцінного вирішення поставленої проблеми. Проте кожному було видано грамоти за участь і переможцям написаних рецензій. А саме ми вітаємо учасників  від Полтавської державної аграрної академії, які були відзначені:

Литовка Руслан, Петраш Анастасія - за активну гру, та Анастасія окремо за кращу рецензію кінострічки «Земля». І звісно ж вітаємо нашого Голову студентського самоврядування академії – Олександра Глазова який отримав головний приз та друге місце!

Мені вдалося задати пару питань організатору ІІІ Зимової Студреспудліки Олегу Слизьку та попросити у нього порад для ефективнішої роботи поза грою.

К.О.: - Які ваші методи раціонального використання часу?

О.С.:- Планування. Чітке. І відповідальність перед самим собою. Звичайно ж, використання усіх методів для тайм-менеджменту,класичні, і матриці Ізенхаувера. І розписати і кайрос, і хронос. Враховуючи і закони Паретто. Але однозначно має бути все-таки відповідальність за те чого не  виконав,тоді все воно потрошку стає на свої місця.

К.О.:- Як ви борете свою лінь?

О.С:- Лінь безперечно є у кожного без  виключення. Мене,знаєте,що добре мотивує, коли я можу довго щось не роботи, а потім коли створюється такий кризовий момент,у мене спрацьовує антикризовий виклик і часто в мене виходить працювати в такому кризовому менеджменті. Але,насправді намагаюся не створювати таких моментів а все чітко планувати.

К.О.:- У багатьох учасників були проблеми з  правильною постановкою питань. Порадьте механізм створення достойного запитання.

О.С.:- Перш за все необхідно визначити для себе що ви хочете почути у відповідь. Скільки спостерігав ситуації коли наші гравці ставили запитання не для того щоб почути щось  у відповідь, а для того аби просто  виділитися активно. Отримати більше ф`ючерсів. Ми в цьому році достатньо жорстко реагували на подібні запитання тому і давали низхідні тренди які слугували мотивацією. Це і є культурою мовлення,адже є таке ствердження :»Яке питання,така і відповідь»,звичайно ж отримуємо потім нерозкриті запитання,в таких випадках наш час втрачається і наші комунікації стають недостатньо ефективними.

Зимова студреспубліка пройшла плідно і цікаво, кожен отримав бажаний результат.

 

Діяльність: