У рамках запропонованого кафедрою проекту «Дні Європи в Україні» 26 березня відбувся круглий стіл...

У рамках запропонованого кафедрою проекту «Дні Європи в Україні» 26 березня відбувся круглий стіл на тему: «Відлуння спільного коріння у Центрально- та західноєвропейських традиціях, звичаях та обрядах». Заздалегідь студентам було запропоновано підготувати доповіді і відеопрезентації на цікаві й актуальні для них теми, з метою більше дізнатися про звичаї, традиції, розвиток культури, освіти, спорту країн Європи. Студенти підготували доповіді на теми: «Творчий шлях Келлі Кларксон», «Королівський футбольний матч на Масляну у місті Ешборн, Великобританія», «Британська співачка Адель», «Історія виникнення пабів у Великобританії», «Бітлз – легенда британської музики», «Ірландія – країна легенд», «Особливості святкування Різдва у Великобританії», «Ірландія – країна символів».

На заході були представлені роботи студентів різних факультетів аграрної академії. Серед виступаючих слід відзначити: Наталію Ковалевську, Ліану Покас, Олександру Забєліну, Анастасію Клименко, Світлану Мовсесян, Таїсу Дяченко, Миколу Кукіша, Влада Вареника, Ігора Кобу, Андрія Скробута, Наталію Олійник, Олександра Улітька та Каріну Віннікову.

Слухачам були презентовані повідомлення з різних сфер соціального і культурного життя, а також країнознавства.

27 березня відбувся круглий стіл за участі студентів, які вивчають німецьку мову, на тему: «Система вищої освіти в Німеччині: переваги та недоліки». Студенти факультетів економіки та менеджменту, агротехнологій та екології, ветеринарної медицини – виступили з доповідями про особливості вищої освіти в Німеччині та презентували інформацію про найвидатніші вузи цієї країни, зокрема про Університет Біберах, Університет Гамбург та Університет Бремен. Серед виступаючих слід відзначити: Альбіну Яцюк, Надію Риженко, Каріну Козленю, Наталію Ткаченко, Оксану Марченко.

У рамках круглого столу відбулася зустріч з колишньою студенткою факультету економіки та менеджменту Полтавської державної аграрної академії Людмилою Кокозою, яка навчалася в магістратурі в Hochschule Weihenstephan – Triesdorf. Вона поділилася своїм досвідом та враженнями від навчання в німецькому вузі та відповіла на різноманітні питання студентів.

Також програмою круглого столу передбачена демонстрація фільму-екранізації класичного роману Джейн Остін «Гордість та упередженість» (німецькою, англійською, російською мовами).

Завершить цикл заходів круглий стіл на тему: «Франція – культура, освіта, традиції».