Круглий стіл щодо розвитку українсько-канадської співпраці у галузі освіти

11 липня 2014 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл щодо українсько-канадської співпраці у галузі освіти за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун і Міністра зовнішньої торгівлі Канади Еда Фаста, на який була запрошена делегація з Полтавської державної аграрної академії.

У роботі круглого столу також взяли участь Голова парламентського Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич, члени парламенту Канади, Посол Канади в Україні Трой Лулашник, представники україно-канадських асоціацій бізнесу та торгівлі, а також ректори провідних українських університетів.

Перший заступник Міністра Інна Совсун подякувала канадській делегації за увагу до питань освіти та підкреслила, що Канада – один з важливих партнерів України. Перший заступник Міністра проінформувала канадську сторону про реформування в галузі освіти та підкреслила важливість прийняття Верховною Радою України Закону «Про вищу освіту».

Голова Комітету ВРУ з питань науки та освіти Лілія Гриневич зазначила, що закон відкриває широкі можливості для галузі освіти, а його розробка – це неймовірний досвід у системному реформуванні галузі. Голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти зазначила, що завдяки закону вищі навчальні заклади отримають не тільки більше повноважень, але й стануть більш відповідальними. Як підкреслила Лілія Гриневич, разом з підвищенням якості, освіта наблизиться до сучасного ринку праці. На цьому шляху знадобиться досвід Канади.

Міністр зовнішньої торгівлі Канади Ед Фаст підкреслив, що Канада підтримує реформи України та готова співпрацювати та ділитися досвідом на шляху реформування галузі освіти: «Україна просувається вперед, відкриваючи новий розділ історії». Міністр зовнішньої торгівлі Канади також наголосив на значенні роботи Канадського бюро міжнародної освіти, що багато років працює в Україні, надаючи можливість українським студентам та викладачам знайомитися з канадськими університетами.

Проректор з міжнародних зв’язків Полтавської державної аграрної академії Олег Горб поділився із канадським гостями більш ніж двадцятирічним досвідом співпраці академії з іноземними університетами, установами та організаціями в галузі наукових досліджень, міжнародних проектів та практичної підготовки студентів, що безперечно стане в нагоді у подальшому налагодженні зв’язків із навчальними та науковими закладами Канади.

Протягом зустрічі учасники заходу обговорили стратегічний розвиток стосунків канадських та українських університетів, співпрацю між вищими навчальними закладами різних секторів господарства двох країн, розвиток співпраці у напрямку науково-дослідницьких робіт між українськими та канадськими університетами.

Більш детально про результати роботи круглого столу читайте на офіційному сайті МОН http://old.mon.gov.ua/ua/actually/35052-u-mon-vidbuvsya-krugliy-stil-sch...