Міжнародний день грамотності.

Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства, адже це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.
Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.
Отже, в рамках цього міжнародного проекту Комісія освіти, науки та законності Студентської  ради ПДАА спільно зі Студентським товариством, головами яких є Тетяна Шанда й Анастасія Петраш, провели акцію «Знаю українську»!
Мета акції – відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому, вона підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.
До неї приєдналися не лише студенти з різних факультетів, але й поважні гості як Микола Миколайович Опара – проректор з науково-педагогічної роботи й Олександр Глазов – голова Студентскої ради ПДАА.
На великій перерві в МАЗ прийшли бажаючі аби написати диктант «Крила» і перевірити знання рідної мови!
Переможцями стали: Катерина Окопна, Олена Родько й Наталія Федорович!
Вітаємо з перемогою! Бажаємо натхнення й  успіхів!