«Моє майбутнє в агробізнесі»

Аби сільськогосподарський комплекс України поповнювався молодими кваліфікованими спеціалістами, восени цього року стартувала програма підтримки дітей-сиріт, які навчаються в аграрних вишах країни – «Моє майбутнє в агробізнесі». ЇЇ ініціатором виступило ПАТ «Креді Агріколь Банк», котре входить до складу міжнародної фінансової групи «Креді Агріколь Груп» (Франція), пріоритетом якої вже тривалий час є підтримка аграрного сектора.Програма охоплює виші трьох найбільших сільськогосподарських регіонів України, зокрема і Полтавську державну аграрну академію. Як зазначила виконуюча обов'язки ректора ПДАА Валентина Аранчій, подібна співпраця не лише допоможе студентам-сиротам стати хорошими фахівцями в обраній професії, а й загалом підніме престижність аграрного навчання.

Сертифікат, що засвідчує право на щомісячну спеціальну стипендію в розмірі 750 гривень, отримали студенти першого курсу агрономічного факультету ПДАА – Іван Остапенко та Оксана Шепета. Обоє, до речі, наші земляки: Іван родом із Гадяцького району, а Оксана – Машівського. Обирали майбутніх стипендіатів за найбільшою кількістю балів, набраних при вступі. Молоді люди розповіли, що така фінансова підтримка для них є досить суттєвою та потрібною. Кожен із них уже вирішив, куди витратить кошти. Наприклад, Оксана хоче їх вкласти у своє навчання, купити ноутбук, який нині є незамінним помічником в отриманні освіти. Іван же говорить, що витрачатиме гроші лише на найнеобхідніше, решту буде зберігати на майбутнє життя.

Менеджер із зв'язків з громадськістю ПАТ «Креді Агріколь Банк» Аліна Капуловська зазначила, що банк не лише надаватиме цим дітям фінансову підтримку, а й зобов'язується допомогти майбутнім аграріям у працевлаштуванні після успішного завершення навчання.

На необхідності співпраці банку з сільськогосподарськими вишами наголосив і директор відділення «Полтавська міжрегіональна дирекція» ПАТ «Креді Агріколь Банк» Василь Вертелецький. Оскільки банк на 70% займається кредитуванням агропромислового комплексу, зрозумілою стає його потреба у висококваліфікованих фахівцях, які розумілися б не лише на фінансових питаннях, а й в агрономії, - зазначив Василь Миколайович.

Ініціатори програми також наголосили, що у подальшому вона буде поширюватися на інші регіони й допомагати більшій кількості талановитих студентів.

Таміла МИХЕЄВА