ПДАА визначена як кращий навчальний заклад з підготовки фахівців для органічного виробництва

Наукові, практичні та освітянські здобутки Полтавської державної аграрної академії щодо сприяння розвитку органічного виробництва в Україні були високо оцінені на Всеукраїнському конкурсі «ОРГАНІК-2014»

18 грудня 2014 р. в Інформаційному агентстві "УНІАН" відбулася прес-конференція "Органік в Україні: результати року та перспективи", організована Федерацією органічного руху України за підтримки Проекту USAID Aгроінвест.
Учасниками заходу були: Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, науковий керівник Центру «Полтава-Органік» Павло Писаренко, консультант з агрономічних питань Асоціації учасників органічного виробництва «Біолан Україна» Роман Танасієнко.
Під час прес-конференції учасники підвели підсумки розвитку в Україні органічного сектору; найкращі виробники, переробники, торгові марки та інші активні гравці органічного руху України за результатами роботи в 2014 р. були нагороджені почесними дипломами.

 

За рішенням Конкурсної комісії Полтавська державна аграрна академія визнана найкращим навчальним закладом з підготовки фахівців для органічного виробництва.
Починаючи зі створення ПДАА: долучилася до участі у впровадженні ґрунтозахисного обробітку ґрунту; приймала участь у проектах ТEMPUS, що дозволили готувати фахівців з еколого-економічною освітою, створити у співпраці «Агроекологічний центр Полтавщини» та науковий електронний часопис «Екологічна бібліотека Полтавщини»; сприяла створенню та розвитку Центру органічного землеробства «Полтава-органік»; сприяє виданню науково-методичних і практичних матеріалів на екологічну тематику; налагоджує співпрацю з іноземними та вітчизняними партнерами, місцевими органами влади з питань розвитку органічного виробництва в Україні; сприяє проведенню низки семінарів, круглих столів, конференцій, ярмарок та фестивалів, Органічного Тижня в Україні; приймає участь у конкурсах різного рівня з проектами, що сприяють розвитку органічного виробництва в Україні; сприяє екологічному розвитку як студентів, так і школярів м. Полтави.
Оскільки органічне виробництво в Україні має деякі труднощі, науковці ПДАА мають ще багато зробити, щоб забезпечити його високоякісними фахівцями для виробництва здорових, натуральних, екологічно безпечних, органічних продуктів харчування!