Проект з прав людини «Дитина з місяця» («Moon child»)

15 листопада 2011 р. у МАЗі ПДАА відбувся соціальний проект «Moon child», організований стипендіатами Фонду Віктора Пінчука «Завтра.Ua». Ініціатором проведення такої акції в ПДАА виступила наша випускниця, 3-разова стипендіатка Фонду Запорожченко Тетяна.Метою проекту є звернення уваги молоді та ЗМІ до проблем людей з обмеженими можливостями в Україні, налагодження контактів між студентами, громадськими активістами та громадськими організаціями, які займаються проблемами інвалідів, а також включення людей із обмеженими можливостями в соціальне життя.Студентів та викладачів академії зібрали для перегляду та обговорення фільму «Дитина з місяця», що висвітлює життєвий шлях сім’ї з обмеженими фізичними можливостями.Активну участь взяли наші студенти та випускники, які є стипендіатами Фонду: Знова Любава, Мороз Антоніна, Перетятько Інна, Постіл Юлія, Семенова Анастасія.

До дискусії по важливому соціальному питанню долучились і двоє гостей-стипендіатів із Луганська (Батурінцев Юрій, Ратов Валентин), які також хочуть змінити ставлення молоді до осіб-інвалідів.

Із відгуків учасників проекту:

- Багато чим хочу поділитися… Саме головне те, що люди з фізичними вадами не повинні почуватися неповноцінно! Вони, навпаки, мають безліч переваг, а саме розум, душу та серце! Їхні почуття справжні!

- Хочу свої почуття змалювати

- Вони заслуговують нашої уваги! Вони особливі! Вони справжні!

Девізом проекту є слова: «Пусть проблемы видны, но все люди равны!». Тож усіх, хто підтримує ідею проекту, організатори запрошують до співпраці: https://www.facebook.com/moonchildproject.

до акції долучилась і Вам про неї розповіла

Семенова Анастасія