Проведено "Тиждень освіти для дорослих"

Інститут післядипломної освіти та дорадництва Полтавської державної аграрної академії (ПДАА) спільно з Інститутом гендерних трансформацій та міжнародною організацією dvv international Україна проводить Тиждень освіти для дорослих до 40-річчя післядипломної освіти у ПДАА.

У контексті запровадження принципу неперервної освіти або освіти впродовж життя, який займає особливе місце серед принципів сталого розвитку, проголошених ООН, вказані організації наполегливо працюють у напрямку створення комплексної системи освіти впродовж життя, як найважливішого чинника стабільності та процвітання українського суспільства.

Започаткувала Тиждень освіти для дорослих прес-конференція, присвячена тижню освіти дорослих. На прес-конференції було презентовано матеріали до 40-річчя Інституту післядипломної освіти та дорадництва Полтавської державної аграрної академії висвітлено питання актуальності розвику системи освіти впродовж життя, підведено підсумки виконання проекту «Менторські практики підтримки та підготовки випускників полтавських ВНЗ», який проводився спільно Інститутом післядипломної освіти та дорадництва та Інститутом гендерних трансформацій. Як відзначила директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва: «Неперервна освіта є засобом постійної актуалізації накопичених людством знань і забезпечує постійне зростання людського капіталу, дозволяє кожній людині максимально і найбільш ефективно реалізовувати себе у процесі життєдіяльності».

Партнерами Інституту післядипломної освіти та дорадництва у проведенні тижня освіти для дорослих були Інститут гендерних трансформацій (директор Вікторія Курилко) і представництво dvv international Україна в Полтавській області (керівник Ганна Киященко). В ході проведення заходів тижня підкреслювалась думка, що Центральне місце в освіті впродовж життя повинні займати ВНЗ.

ВНЗ займалися і займаються післядипломною освітою, перепідготовкою, навчанням на різних курсах і мають найбагатший в країні досвід в цьому напрямку. Навколо ВНЗ повинні групуватись громадські організації та інша зацікавлені організації.

В рамках тижня проведено 12 заходів, найголовнішими з яких були: Презентація діяльності ІПДО з розвитку післядипломної освіти та освіти впродовж життя, Круглий стіл на тему: «Менторські практики підтримки та підготовки випускників полтавських ВНЗ», Симпозіум «Неперервна освіта як фактор сталого розвитку суспільства», Світове кафе «Неформальна освіта: шляхи пошуку нових технологій», Фестиваль неформальної освіти, висадка калинової алеї на честь 40 річчя Інституту післядипломної освіти та дорадництва, Подіумна дискусія «Гендерна.освіта, як пріоритетна світова тенденція в освіті для дорослих».

Спільні заходи Тижня освіти для дорослих мають привернути увагу громадськості до різних аспектів освіти дорослих і залучити до створення системи освіти впродовж життя ВНЗ, громадські організації, державні установи, які зацікавлені у зростанні якості ринку праці і стабільності суспільства.

Програма свята