Студентка ПДАА переможниця Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму «СТАЛИЙ РОЗВИТОК ЗА УЧАСТІ МІСЦЕВИХ ГРОМАД»

СТУДЕНТКА ПДАА ПЕРЕМОЖНИЦЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВИХ РОБІТ З НАПРЯМУ «СТАЛИЙ РОЗВИТОК ЗА УЧАСТІ МІСЦЕВИХ ГРОМАД»

3-7 липня 2014 р. у с. Славське Львівської області відбулась Третя Всеукраїнська студентська літня школа «Соціальна мобілізація місцевих громад». Школа організована Національною мережею партнерських університетів за підтримки спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Захід об’єднав більше 20 студентів з 13 вищих навчальних закладів України з різних областей України.

Учасники та організатори Всеукраїнської студентської літньої школи
«Соціальна мобілізація місцевих громад»

Літня школа спрямована на студентів старших курсів, які цікавляться питаннями соціально-економічного розвитку громад, економічними інструментами забезпечення територіального розвитку, екологічними проблемами, що постають перед громадами України, процесами стратегічного планування та якісного управління, а також, сталого розвитку громад.

Відкриття Літньої школи відвідали:
1. Оксана Реміга – старший менеджер програми ПРООН в Україні.
2. Джейсінгх Сах – міжнародний менеджер Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
3. Микола Бучин – декан інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету Львівська політехніка.
Вітаючи учасників пані Оксана Реміга підкреслила важливість співпраці Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» з університетами та передачі досвіду наступним поколінням.
Пан Микола Бучин у своїй вступній промові підкреслив, що сталий розвиток за участі громади має актуальне значення на даний час, зважаючи на поточну ситуацію в Україні.
Доктор Джейсінгх Сах підкреслив, що мобілізація членів громад дуже важлива для розвитку як місцевих територій так і для країни в цілому.

На фото (зліва на право): Тетяна Дієва, Джейсінгх Сах, Оксана Реміга, Микола Бучин

У рамках Третьої Всеукраїнської студентської літньої школи «Соціальна мобілізація місцевих громад» було нагороджено переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад».
Критеріями оцінювання наукових робіт були: відповідність тематичному напряму конкурсу, актуальність обраної теми, системність і повнота розкриття теми; наукова новизна роботи; обґрунтованість висновків і пропозицій, їх практична корисність.
За результатами оцінок журі, до якого входили викладачі курсів зі сталого розвитку та представники Проекту ЄС\ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», переможницею проведеного Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад» стала Лесюк Альона Станіславівна – студентка Полтавської державної аграрної академії (4 курс факультету обліку та фінансів), яка отримала І місце.

Переможниця Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму

«Сталий розвиток за участі місцевих громад»: Лесюк Альона Станіславівна –
студентка Полтавської державної аграрної академії

Учасниками Третьої Всеукраїнської студентської літньої школи «Соціальна мобілізація місцевих громад» з Полтавської державної аграрної академії стали:
1. Лесюк Альона – студентка 4 курсу, факультет обліку та фінансів.
2. Паскаль Анатолій – студент 1 курсу, факультету економіки та менеджменту.
3. Троян Артур – студент 4 курсу, факультету економіки та менеджменту.
4. Бардіна Тетяна – асистент кафедри бізнес-адміністрування і права Полтавської державної аграрної академії.
Протягом тижня учасники літньої школи обмінювалися своїм баченням з різних аспектів сталого розвитку, а також відвідали громаду с. Нижнє Синєвидне (Сколівський район, Львівська область) та районний ресурсний центр громад (Сколівський район, Львівська область), де мали можливість поговорити з членами громади та активісти.

Учасники Всеукраїнської студентської літньої школи
«Соціальна мобілізація місцевих громад» – у ресурсному центрі
(Сколівський район, Львівська область)

Учасники Всеукраїнської студентської літньої школи
«Соціальна мобілізація місцевих громад» – біля річки Стрий
(Сколівський район, Львівська область)

«Мозковий штурм»

Case studies: практичне завдання із використанням реальних випадків
(презентація групової роботи)

Мітки: