Тренінг «Meta skills – ключові навички для професійного та особистого успіху»

02 квітня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітніми програмами Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа та страхування, Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, Туризм і викладачів факультету обліку та фінансів кандидат сільськогосподарських наук докторант кафедри менеджменту імені І. А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету Ігор Лядський провів тренінг на тему «Meta skills – ключові навички для професійного та особистого успіху».

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся декан факультету обліку та фінансів Олександр Безкровний, який привітав учасників тренінгу та наголосив на важливості постійного вдосконалення умінь і навичок кожної особистості.

Під час заходу спікер визначив місце соціального та емоційного інтелекту в особистості людини та їх значення у досягненні успіху. Він наголосив на тому, що в сучасній педагогічній науці є поняття «трикутник розвитку»: особистість, мотивація, soft skills та hard skills. Пан Ігор охарактеризував термін «meta skills» як навички, «що виходять за межі» як виду діяльності, так і «блоків» людини: звичайного мислення, сприйняття світу та себе в ньому. Наразі сенсоутворення, ініціативність, зосередженість, критичне мислення, допитливість, адаптивність, емпатія, пошук мети – це головні метанавички, якими повинен володіти фахівець, якщо він хоче бути успішним і затребуваним.

Студенти мали змогу взяти активну участь у дискусії, поставити спікеру запитання, а також отримати цінні поради. Зустріч з Ігорем Лядським стала для учасників заходу цінним джерелом інформації та мотивації.

Із завершальним словом до учасників тренінгу звернувся начальник навчального відділу Андрій Дорошенко, який підбив підсумки та зауважив, що набір набутих meta skills допоможе реалізувати цікаві ідеї та дасть змогу адаптуватися до глобальних життєвих змін.