Урочиста посвята першокурсників у студенти

УРОЧИСТА ПОСВЯТА ПЕРШОКУРСНИКІВ У СТУДЕНТИ

 

В перший вересневий день на головній площі академії  відбулася посвята у студенти першокурсників набору 2014 року.

Святковості урочистостям додали  гарний   сонячний ранок, прикрашене різнокольоровими кульками, лозунгам та квітами місце проведення заходу, усміхнені радісні обличчя студентів їх батьків та друзів.
Першокурсники та студенти інтегрованих груп, які  прийшли продовжувати навчання  з структурних підрозділів академії коледжів  і технікумів, вишикувалися по факультетно, над колонами учасників майорять штандарти та Державні прапори України.
Урочисте дійство розпочалося вступною промовою ректора академії, професора Аранчій Валентини Іванівни, яка коротко проінформувала присутніх про підсумки вступної компанії до вишу, тепло привітала першокурсників зі святом, запросила їх до студентської родини, наголосила, що освіту, першокурсники будуть здобувати у навчальному закладі, який є одним із лідерів аграрної освіти України та займає передові освітянські позиції в  регіоні.
Присутнім зачитали поздоровчу телеграму Міністра аграрної політики та продовольства України  Ігора Олександровича Швайки в якій він вітає освітян зі святом- Днем знань.
Під звуки студентського гімну Гаудеамус  першокурсникам вручили символічні Студентський квиток та Злікову книжку.
З рук  ректора  академії та виробничників ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» Карлівського району,   першокурсники одержали також рум’яний, духмяний коровай – символ достатку та праці хліборобів.
Студентка-першокурсниця факультету економіки та менеджменту Наталія Михайлець виголосила урочисту  клятву студента, останні слова якої «Клянемося!», «Клянемося!», «Клянемося!» підхопили усі першокурсники.
Першокурсників зі святом привітали: Народний депутат України, випускник агрономічного факультету Юрій Васильович Бублик, заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Пилипович Микійчук, заступник голови  Полтавської обласної державної адміністрації Роман Іванович Товстих, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Олександрович  Фролов, міський голова Карлівки  Володимир Анатолійович Слєпцов, засновник ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» Юрій Володимирович Кобченко,  директор національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії аграрних наук України Віктор Анатолійович Вергунов.
Виступаючі побажали першокурсникам віри у власні можливості, підкорення нових вершин, активного, позитивного і емоційного студентського життя.
Карлівчани, крім побажань, подарували першокурсникам усіх шести факультетів об’ємні, вагові  святкові торти.
Урочисто і пафосно прозвучали слова вдячності з якими першокурсники звернулися до ректора та високоповажних гостей свята: « дякуємо  що надали нам можливість навчатися  в Академії, дякуємо за теплі батьківські слова та побажання, дякуємо за подарунки.  Ми запевняємо всіх присутніх, що, покладені на нас завдання, виконаємо. Міцні руки, кипучу енергію і знання, одержані в  Академії, віддамо улюбленій професії заради розвитку і процвітання аграрного сектора економіки України. Ми навчимося ростити хліб, щоб життя нашої  країни  стало багатшим  і кращим.»
Студентство та всіх присутніх на святі вітав св’ященник  Спаської церкви отець Олександр.
  У кінці свята в небо злетіли жовто-блакитні кульки – символ Української землі.