Урочисте вручення сертифікатів у Польському Центрі Полтавської державної аграрної академії

Наприкінці червня у Польському центрі Полтавської державної аграрної академії відбулися святкування з нагоди закінчення навчального року. В урочистостях брали участь студенти та викладачі Польського Центру, керівництво Полтавської державної аграрної академії, представники громадськості, журналісти. Захід відзначився своєю особливістю, оскільки це своєрідний перший навчальний рік для більш ніж 60 студентів курсів польської мови. 

З нагоди свята керівник Польського Центру Кощенко Олена Миколаївна підготувала презентацію про співпрацю академії із польським колегами, звіт про події і заходи Польського Центру, що відбувалися протягом навчального року та здобутки відвідувачів занять польської мови. І це не випадково, адже плідна україно-польська співпраця вищого навчального закладу має більш ніж десятилітню історію. Власне Польський Центр в академії був відкритий у вересні минулого року з метою популяризації польського наукового і культурного життя, встановлення та розвитку плідних академічних зв’язків з науково-освітніми та культурними закладами Республіки Польщі, ініціювання та всебічної підтримки спільних проектів у галузі освіти та науки, а також академічних обмінів, здійснення поглибленої мовної підготовки студентів, викладачів та інших представників академічних кіл, презентації найрізноманітніших подій, що відбуваються у Польщі.

Вивчення польської мови в Польському Центрі – це не просто банальні уроки, на яких студенти вивчають граматику та лексику. Перш за все, це – захоплююче спілкування з носіями мови, а також знайомство із польським кінематографом. Варто відзначити, що під час перегляду фільмів мовою оригіналу відбувається вивчення, так званої «живої» мови і навіть сленгу – тобто саме такої вимови, яку можна почути, опинившись у Польщі.

Студенти Польського Центру ПДАА, що по закінченню навчального року успішно склали тестування з польської мови, отримали сертифікати відповідного рівня з рук викладача польської мови пані Моніки Лотош. А вісім найбільш успішних студентів отримали стипендію Міністра науки та Вищої освіти Польщі для подальшого навчання польській мові протягом одного місяця у Школі Мови та Польської Культури Університету Белимстоку (м. Белисток) та у Центрі Польської Мови для іноземців Лодзького Університету (м. Лодзь). Окрім цього семеро студентів Польського Центру ПДАА отримали унікальну можливість вдосконалити свій рівень знання мови протягом двотижневого інтенсивного курсу польської мови у Центрі Іноземних Мов Люблінської Полтіехніки (м. Люблін).

На завершення святкування студенти Польського Центру ПДАА та гості декламували відомі польські поезії мовою оригіналу та співали популярних пісень.

За довідками звертатися:
м. Полтава
вул. Сковороди 1/3
тел. 
(0532) 56-49-94
Відділ міжнародних зв’язків ПДАА
Начальник відділу – Герелес Анна Василівна
Польський Центр
Керівник центру – Кощенко Олена Миколаївна