Відверта розмова з Міністром аграрної політики та продовольства України.

Значна аудиторія студентів та викладачів зібралася в конференц-залі академії на зустріч з Міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Михайловичем Павленком. З Міністром до академії також прибули голова Полтавської обласної державної адміністрації  Валерій Анатолійович Головко, заступник голови обласної державної адміністрації  Роман  Іванович Товстих, директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації  Сергій  Олександрович  Фролов.
       Серед присутніх на зустрічі також були керівники сільськогосподарських підприємств, Герой України Тетяна Михайлівна Корост з Котелевського району та заслужений працівник сільського господарства Антоніна  Семенівна Антонець з Шишацького району.
Вступне слово Міністра було досить коротким. В ньому, в першу чергу, йшлося про евроінтеграційні процеси , які мають відбутися в аграрній  галузі України.  Більше часу Міністр зосередив відповідаючи на численні запитання  присутніх.
Серед основних запитань були ті, які стосувалися проблем аграрного сектору економіки України, розвитку аграрної освіти, в зв’язку з передачею аграрних ВНЗ та їх майнових комплексів  в підпорядкування Міністерства освіти та науки України, стажування студентів за кордоном, практичної підготовки студентів. Міністр поставив перед сільгоспвиробниками  та навчальними закладами  конкретне завдання по організації практик та стажувань студентів на базі передових підприємств оснащених сучасною технікою, які у виробництві використовують новітні технології вирощування сільськогосподарських культур та передові технології в тваринництві.