VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в соціально-орієнтованій системі управління підприємством»

28 березня 2024 року працівники кафедри обліку і оподаткування факультету обліку та фінансів Полтавського державного аграрного університету організували і провели VIІ Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в соціально-орієнтованій системі управління підприємством» (посилання на збірник), присвячену пам’яті професора, заслуженого працівника вищої школи Фесенка Дмитра Мусійовича.

Цього разу захід об’єднав близько 500 учасників з 80 закладів вищої освіти України, близько 450 тез доповідей було надіслано для публікації у десяти тематичних рубриках, як от:

1. Бухгалтерський облік, контроль, аудит.

2. Управлінський облік і бізнес-аналітика.

3. Оподаткування діяльності підприємств.

4. Фінанси, банківська справа, страхування.

5. Економічний розвиток та управління інноваційно-інвестиційною діяльністю підприємства.

6. Менеджмент і бізнес-адміністрування.

7. Туризм і готельно-ресторанна справа.

8. Маркетинг і логістика.

9. Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці.

10. Компетентнісний підхід в підготовці фахівців обліково-економічного профілю.

Модераторами зустрічі були Канцедал Наталія Анатоліївна, завідувачка, професорка кафедри обліку і оподаткування, та Лега Ольга Василівна, професорка кафедри обліку і оподаткування.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися Аранчій Валентина Іванівна, к. е. н., професорка, перша проректорка Полтавського державного аграрного університету, та Безкровний Олександр Валентинович, декан факультету обліку та фінансів, які наголосили на важливості збереження ліпших традицій міжуніверситетської співпраці та наукової активності в умовах воєнного стану.

З вітальним словом також виступили Драчук Юрій Захарович, професор (Академія економічних наук України), Прокопишин Оксана Степанівна, к. е. н., доцентка, доцентка кафедри обліку та оподаткування (Львівський національний університет природокористування), Рилєєв Сергій Володимирович, к. е. н., доцент, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування (Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету).

Під час роботи конференції було заслухано доповіді:

«Донація крові: документальний супровід надання соціальних гарантій працівникам та студентам», доповідачка – Канцедал Наталія Анатоліївна, завідувачка, професорка кафедри обліку і оподаткування, к. е. н., доцентка (Полтавський державний аграрний університет);

«Організація обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану в Україні», доповідачка – Нездойминога Олена Євгеніївна, к. е. н., доцентка, доцентка кафедри обліку і оподаткування (Полтавський державний аграрний університет);

«Ринок банківських вкладень домогосподарств в умовах війни в Україні», доповідачка – Кічурчак Маріанна Василівна, д. е. н., професорка, професорка кафедри економіки України (Львівський національний університет імені Івана Франка);

«Окремі аспекти застосування хмарних технологій в сфері бухгалтерського обліку», доповідачка – Фербей Галина Михайлівна, здобувачка 4 курсу спеціальності 071 Облік і оподаткування (Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету).

Актуальність порушених тем викликала жваву наукову дискусію, до якої долучилися онлайн понад 50 учасників.

Кафедра обліку і оподаткування висловлює вдячність усім співорганізаторам, учасникам і представникам наукової спільноти, які попри складні умови воєнного стану в Україні активізують зусилля для наукового пошуку, публічного обговорення та висвітлення результатів наукової діяльності.

Від імені організаторів та учасників висловлюємо окрему подяку Збройним силам України.