Засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету

 

26 березня 2024 року відбулося чергове засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету, на якому було розглянуто ряд важливих питань, пов’язаних із діяльністю Університету.

Відкрила засідання та ознайомила присутніх із порядком денним і регламентом роботи голова вченої ради ПДАУ професорка Валентина Аранчій.

 

На засіданні вченої ради ректор ПДАУ, заступник голови вченої ради Олександр Галич і  директорка Полтавського ліцею № 6 Світлана Дяченко підписали меморандум про співпрацю. Цей документ засвідчує спільне прагнення обох інституцій до розвитку та вдосконалення освітнього процесу, підтримки талановитих учнів.

 

Відбулося також урочисте вручення дипломів і грамот.

 

Дипломи докторів філософії отримали:

 

• Катерина Панченко (освітньо-наукова програма Агрономія);

• Андрій Пилипченко (освітньо-наукова програма Агрономія);

• Поліна Пащенко (освітньо-наукова програма Менеджмент).

 

Диплом академіка Національної академії наук вищої освіти України було вручено Олегу Кручиненку, завідувачу та професору кафедри інфекційної патології, гігієни, санітарії та біобезпеки, що стало визнанням його вагомого внеску в розвиток науки та освіти.

 

За перемоги в конкурсах було нагороджено студентів Університету:

 

• Анастасію Рябуху за І місце в обласному етапі XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;

• Олександру Клишу за ІII місце в обласному етапі XІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та за ІІ місце в обласному етапі XXІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 

За результативну роботу зі студентами отримали грамоти і викладачки, які їх підготували: Алла Дедухно та Наталія Сизоненко.

 

У зв’язку зі змінами в органах студентського самоврядування ПДАУ Олександр Галич представив зміни до складу вченої ради та її постійної комісії з питань виховної роботи та студентського самоврядування. Далі він повідомив про представлення науково-педагогічних працівників Університету до присвоєння вченого звання доцента:

 

- Карунної Тетяни Іванівни, кандидатки сільськогосподарських наук, доцентки кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького;

- Токуєвої Наталії Володимирівни, кандидатки педагогічних наук, доцентки кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін.

Члени вченої ради підтримали цю ініціативу.

 

На вакантну посаду завідувача кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи було обрано Мельничука Віталія Васильовича, доктора ветеринарних наук, доцента, професора кафедри.

Під час засідання присутні заслухали доповіді відповідно до порядку денного. Проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара доповіла про актуальні форми й методи профорієнтаційної роботи в сучасних умовах. Про основні напрями розвитку інформаційних технологій в організації освітнього процесу Полтавського державного аграрного університету розповіла керівниця навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Юлія Вакуленко.

 

Звіт про роботу редакційно-видавничого відділу за 2023 рік представив Віктор Радочін.

 

Наприкінці засідання проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб оприлюднив низку важливих питань, які були підтримані вченою радою.

 

Ми впевнені, що рішення вченої ради сприятимуть розвитку наукової та освітньої діяльності Університету, підвищенню якості підготовки фахівців і зміцненню міжнародного співробітництва.