Зустріч із майстром: виставка картин Леоніда Колєснікова

Сьогодні, 26 березня, за ініціативи завідувачки Народного музею історії Полтавського державного аграрного університету Наталії Локес відбулася тепла й щира зустріч із видатним українським художником, ентомологом кандидатом біологічних наук, доцентом Леонідом Колєсніковим. Подія стала справжнім святом мистецтва та подарувала незабутні враження всім присутнім.

Відкриття виставки картин Леоніда Олеговича – це не просто експозиція, а справжня мандрівка у світ краси, гармонії та натхнення. Кожен етюд, написаний переважно на мальовничих околицях Полтави, чарує багатством кольорів і глибиною думки.

Особливої урочистості зустрічі додали виступи друзів і колег художника Віктора Писаренка та Віктора Самородова. Вони поділилися цікавими фактами з біографії Леоніда Колєснікова, відзначили його значний внесок у розвиток українського живопису та висловили щиру вдячність за його творчість.

Леонід Колєсніков охоче спілкувався з гостями, ділився своїми творчими планами, джерелами натхнення та відповів на цікаві запитання про майбутні роботи.

Наприкінці зустрічі митець урочисто вручив музею Університету цінний подарунок – етюд «Петрівка». А керівниця студії поетичної творчості Тетяна Василенко зворушливо продекламувала вірш власного авторства, написаний спеціально для Леоніда Колєснікова:

"Художнику Леоніду Колєснікову"

Живі пейзажі миттю оживають,

Бо чарівний природи колорит

У пензлику лукаво заховався,

А полотно це чудо воскресить.

Душа художника безмежно неосяжна,

Натхнення поряд – це родина, дім,

Це мила Раєчка, ріднесенька Оксанка –

Такий щасливий у житті своїм.

А таїна глибокої природи

Чарує і бентежить дивосвіт,

Це так захопливо перехопити подих,

Як оживе від сонця первоцвіт.

Твори, Художнику!

Майстерні кожні грані,

Замішані в барвисту акварель,

Сучасні, неймовірні й бездоганні,

Як струни серця,

Як солов’їна трель!

 

Висловлюємо щиру вдячність Леоніду Олеговичу за його щедрий талант, незабутню зустріч і подарунок!