ПДАУ та Дендрологічний парк «Криворудський» підписали договір про співробітництво

 

25 квітня до Полтавського державного аграрного університету завітала делегація на чолі із заступницею директора Комунальної установи природно-заповідного фонду «Дендрологічний парк загальнодержавного значення "Криворудський"» Полтавської обласної ради Наталією Погорілою, щоб підписати договір про співробітництво.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Дендропарк «Криворудський» – це не лише мальовнича зелена зона, а й унікальна пам’ятка садово-паркового мистецтва в Україні, розташована в селі Крива Руда на Полтавщині на 12 гектарах. Його багата флора налічує понад 300 видів дерев і чагарників, з-поміж яких є й рідкісні та екзотичні екземпляри.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректор Університету Олександр Галич підкреслив важливість цієї співпраці та зазначив, що для студентів ПДАУ це чудова можливість поєднати теоретичні знання  з практичними навичками, оскільки такі спеціальності, як 205 Лісове господарство, 206 Садово-паркове господарство та 242 Туризм і рекреація тісно пов’язані зі специфікою роботи дендропарку, тому студенти зможуть не лише набути цінний досвід, але й зроблять свій внесок у розвиток цієї унікальної природної пам’ятки.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Завідувач кафедри геоматики, землеустрою та планування територій ПДАУ Сергій Шевчук від імені  Університету подякував за можливість проводити виїзні заняття та отримувати практичні рекомендації від фахівців дендропарку, адже це допоможе підготувати студентів до майбутньої професійної діяльності.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Професорка кафедри геоматики, землеустрою та планування територій Світлана Гапон підкреслила наукову цінність співпраці, адже спільні дослідження та обмін досвідом дадуть змогу обом сторонам поглибити знання про флору та фауну парку, а також розробити нові методи збереження цієї унікальної екосистеми.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Заступниця директора Дендрологічного парку Наталія Погоріла зі свого боку висловила щиру вдячність ПДАУ за співпрацю та впевненість, що завдяки спільним зусиллям нам вдасться зберегти красу цього місця для майбутніх поколінь. Вона також запросила представників Університету на XIV Всеукраїнський екологічний фестиваль «Лель», який відбудеться 18 травня, запевнивши, що у дендропарку завжди раді бачити нових друзів